22.5.2019 09:47
Päiväleirit

Pakilan Visan lasten päiväleiritiedote

Hei
Kouluvuosi 2018-19 lähestyy loppuaan ja on aika suunnata katseet lasten päiväleirien ohjelmaan. Pakilan Visan leirit täyttyivät tänä keväänä jälleen, vaikka leiripaikka onkin nyt eri kuin viimeksi. Jouduimme väistymään Suomalais-venäläseltä koululta sen remontin vuoksi. Uusi leiripaikka on Oulunkylän alakoulu osoitteessa Teinintie 12. Odotettavissa on kuitenkin jälleen kaksi mukavaa ja aktiivista leiriviikkoa. Molempien viikkojen leirille osallistuu 60 lasta, jotka jaetaan iän mukaan neljään eri ryhmään. Ohjaajia molemmilla leireillä on mukana 9, joten jokaisella ryhmällä on väh. 2 ohjaajaa. Leiriläisten ryhmiin jako tapahtuu heti maanantaiaamuna, joten sen jälkeen voi seurata oman ryhmän tulevia ohjelmia nettisivuiltamme sekä myös koulun aulassa olevista tauluista. Ryhmiin jaossa leiriläiset voivat
vaikuttaa siihen, että pääsevät haluamansa kaverin kanssa samaan ryhmään.

Jokaisen lapsen tulee ilmoittautua joka päivä aulavastaavalle sekä tullessa leirille että lähtiessä leiriltä pois!

Leirien alustavat ohjelmat on julkaistu seuran nettisivuilla osoitteessa www.pakilanvisa.fi/kesaleirit/leiriohjelma-2019/. Ensimmäisen viikon retkikohteina ovat sisäaktiviteettipuisto Superpark Vantaan Tammistossa sekä jokin kulttuurikohde, joka on vielä avoinna. Vaihtoehtoina ovat Suomenlinna, Seurasaari tai jokin museo. Superparkissa liikutaan sisäliikuntakengillä, tossuilla tai sukkasillaan – ei avojaloin. Lisätietoa puistosta https://superpark.fi/park/vantaa/. Puistoon kuljetaan yhdessä HSL:n bussilla. Ne lapset, joilla on voimassa oleva HSL:n kausilippu (AB) pyydetään ottamaan se mukaan retkipäivinä keskiviikkona ja torstaina. Mikäli torstain retkikohteena on Suomenlinna, huomioittehan, että leiripäivä päättyy koululle vasta n. klo 16.30-17. Tästä tiedotamme lisää leirin alettua.
Toisella viikolla retkikohteina ovat sisäaktiviteettipuisto Hoplop Konalassa sekä kulttuurikohde, joka on vielä avoinna. Hoplop-lippu sisältää myös kiipeilylipun. Huom! Kiipeilymaailman aktiviteeteissa on paino- ja pituusrajat. Painoa pitää olla vähintään 25kg. Pituusraja vaihtelee hieman aktiviteetista riippuen niin, että kiipeilijän tulee vähintään olla 120cm. Vaijeriliu’un ja -pudotuksen sekä liitoradan minimipituus on 140cm. Lisätietoa https://www.hoplop.fi/puistot/helsinki-konala. Hoplopiin mennään yhdessä tilausbussilla. Ne lapset, joilla on voimassa oleva HSL:n kausilippu (AB) pyydetään ottamaan se mukaan torstaina.
Lapsen mukana tulee olla sisä- ja ulkoliikuntavarusteet sekä retkipäivinä sopivat säänmukaiset varusteet mukaan ja juomapullo! Nämä on hyvä pakata reppuun. Kannattaa korostaa lapsille huolellisuutta omien vaatteiden ja tavaroiden ylläpidosta. Ohjaajat tulevat toki muistuttamaan tästä. Kännykän käyttöä ei sallita ohjelmien aikana. Ruokailu tapahtuu Kustaankartanon palvelukeskuksen ruokalassa, jonne on 9 minuutin kävelymatka. Iltapäivällä lapsille tarjotaan välipala.
Leiripäivän päättyminen. Muistathan tuoda ensimmäisenä aamuna lupalapun, mikäli lapsi kulkee yksinään leiriltä pois sekä kuvausluvat. Tarvitsemme myös muiden lapsien osalta tiedon siitä, kuka lapsen hakee pois leiriltä leiripäivän päätyttyä. Lupalappuja löytyy myös leiripaikan aulasta ja lapsen huoltaja voi sen täyttää siellä ensimmäisenä aamuna.

Tervetuloa Pakilan Visan päiväleireille!

Annamari Jääskeläinen Leiripäällikkö
Heikki Suomi Leiri-isäntä